Djuren kommer ifrån vår gård på Askö där dom lever i en lugn och stressfri miljö. De äter det de är gjorda för; gräs och örter som de betar fritt på sommaren, konserverat gräs "ensilage" på vinterhalvåret. De har tillgång till vatten och mineraler året runt. De växer långsamt och köttet blir därför väldigt mört och marmorerat.
Köttlådan innehåller 1/8 nöt och väger ca 18-25 kg. 50% köttfärs och 50% finstyckdetaljer av:
Köttet är hängmörat, finstyckat benfritt, vakuumförpackat och uppmärkt. Bara att lägga i frysen eller tillaga direkt. Finstyckdetaljerna kan ligga i kylen i 2 veckor för ytterligare vakuummörning.
Vi kan erbjuda köttlådor av nöt året runt.
Vi erbjuder olika styckningsalternativ av ert lamm
Finstyckning - Bogar med ben, stekar med ben, kotletter, ribs och lammfärs
Ca 12-14 kg
Grillstyckning - skivade bogar, skivade stekar, kotletter, ribs och lammfärs
Ca 14-16 kg
Gourmetstyckning - Benfria bogar, benfria bakdelsstekar, entrecote, ytter- och innerfilé, lammracks och lammfärs
Ca 10-12 kg
Köttet är vakuumförpackat och märkt med vikt och styckningsdetalj.
Övrig styckning såsom helfall eller grovstyckning efter överenskommelse
189:-/kg.
Våra lammlådor säljs endast på hösten.
För bokning av köttlåda, vänligen fyll i formuläret nedan.
Utlämning av köttlådan sker på Askö Gård. För hemleverans i Västerås med omnejd tillkommer en framkörningsavgift på 99 kr.